Værktøjer til overholdelse af Sarbanes Oxley

Sarbanes Oxley Act of 2002 (SOX) har sat på plads nogle af de hårdeste virksomhedsledelse standarder i verden. I lyset af den igangværende håndhævelse af sådanne ansvarlighed lovgivning er behovet for softwareløsninger til at hjælpe organisationer med at administrere de udfordringer forbundet med overholdelse af Sarbanes Oxley enorm. Der er en række punkter skal tages i betragtning når opsøger Sarbanes Oxley software.

En god Sarbanes Oxley softwareløsning bør give en integreret platform med specifikke moduler designet til at imødekomme alle dine SOX 302 og 404 behov. Integrationspunkter for dokumentstyring, kontrol, overvågning, business intelligence og intern revision er nøglen. Vedtagelse af en integreret arkitektur reducerer tid og kræfter involveret i indsamling og rapportering på Sarbanes Oxley overholdelse, risikostyring og andre styreformer data.

Et sådant værktøj skal også hjælpe organisationer med at opfylde yderligere styring ansvar herunder standarder fastlagt i COSO-ERM ramme og de nye Basel II-kravene. Det bør identificere problemer, overvåge processen ydeevne, tildele ansvarsområder og prioritere handlingspunkter. Det er en selvfølge at en ideel Sarbanes Oxley softwareløsning bør kunne tilpasses til at opfylde de unikke behov i organisationen.

Case Study: Mcdonald’s Corporation

Nye krav til intern revision og operationel risikostyring kræver udvikling af effektive løsninger til at løse de specifikke behov i Sarbanes Oxley samt bredere krav. Dette gælder så meget for Mid-Market organisationer som for multinationale selskaber.

For eksempel McDonald’s Corporation, fastfood gigant, har været i branchen i 50 år og er værd en rapporteret $19 mia. Med mere end 32.000 steder i 120 lande rundt om i verden er McDonalds måske den mest synlige corporate brand. Selskabet ejer næsten 30 procent af sine steder direkte, og beskæftiger mere end 435.000 mennesker.

Allerede i 2003, før de endelige bestemmelser håndhæve Sarbanes Oxley Act var skrevet, vidste McDonalds ledere, de står over for en enorm udfordring i overensstemmelse med afsnit 302 og 404 i lov. Dets revisorer og administrerende direktører vil være travlt nok blot arbejder med lokale afdelinger til at sikre, at frister var mødte og korrekte data indsamlet. Virksomheden havde brug for en gennemprøvet IT-platform til at tjene som en ramme og opbevaringssted for denne afgørende overholdelse arbejde.

McDonalds vidste det ønskede at bruge en industri førende, risiko-baserede rammer bygget på standarder fra udvalg af sponsorering organisationer (COSO), da COSO ramme blev allerede velkendt og havde støtte fra vigtige lovgivningsmæssige boards som de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB). Løsningen skulle kunne være let boltet fast til McDonalds systemer og tillade SOX projektledere at arbejde med det samme.

Paisley Consulting, den anerkendte global leder i corporate governance, enterprise risikostyring og revision management, tilbudt gennemprøvet løsning, at McDonalds var på udkig. Risk Navigator® ville lade McDonalds globale Sarbanes Oxley team indlæse et standard sæt af kontroller i værktøjet og derefter koordinere en global overensstemmelse indsats hvor core team kunne direkte bestemte koncernvirksomheder at fokusere på bestemte kontrolelementer på bestemte tidspunkter.

Risiko Navigator løsningen var oprindeligt indfaset begynder i efteråret 2003, der begynder med et pilotprogram i Storbritannien. Excel regneark blev brugt til at indlæse den globale standard COSO ramme i risiko Navigator for hvert marked. Ledere derefter brugt rammerne for at gøre deres dokumentation og afprøvning. Når piloten bevist succes, er McDonald bragt risikoen Navigator i sine nordamerikanske og europæiske operationer. Asiatiske operationer blev bragt op på systemet i 2005, og McDonalds planer om at omfatte latinamerikanske lokationer i slutningen af 2006.

Med de globale SOX team samarbejder med lokale hold i en vedvarende og bæredygtig indsats, en anslået flere hundrede McDonalds ledere bruger risiko Navigator i dag i nogle kapacitet. Risiko Navigator ryddet en sti til en af verdens mest prominente og geografisk forskellige virksomheder til at overholde en kompliceret lovgivningsmæssig foranstaltning af den krævede tidsfrist mens ruste dem til at opbygge en global repository af bedste praksis for finansielle operationer.

Summation

At holde op med komplekse bestemmelser såsom Sarbanes Oxley Act og fastholde disse overholdelse aktiviteter med begrænset tid og ressourcer er en skræmmende opgave for selv de mest synlige forretninger. Hvis du leder efter et mere effektivt alternativ til første generation Sarbanes Oxley overholdelse software, regneark og andre manuelle tilgange til Sarbanes Oxley, kan Paisley Consulting hjælpe.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.